توضیح در ارتباط با آرامگاه رضا شاه بزرگ+عکس

download (9)

وب سایت رسمی امید دانا_آرامگاه رضا شاه در پیرامون شاه‌عبدالعظیم در شهر ری واقع در جنوب تهران قرار داشت.

در روز 4 امرداد ماه 1323 ایران، پایه گذار نوین خویش را از دست داد.

پیکر رضا شاه را پس از مرگ در ژوهانسبورگ یکی از بزرگترین شهرهای آفریقای جنوبی، به مصر بردند و در آن‌جا به امانت گذاشتند. در اردیبهشت ۱۳۲۹ پیکر مومیایی شده ایشان به ایران آمد و با تشریفات رسمی به شهر ری منتقل شد و در آرامگاه ویژه ای که در عکسهای زیر نشان داده ایم، دفن شد.

در اردیبهشت ماه ۱۳۵۹، آرامگاه رضاشاه به دستور حاکم شرع وقت صادق خلخالی توسط نیروهای سپاه طی بیست روز به کلی ویران شد. این اقدام توسط روح الله خمینی تائید شد. زمین آرامگاه رضاشاه در حال حاضر به عنوان یک مدرسه مذهبی اسلامی استفاده می‌شود.

شایعه ای بود که در روز ۲۴ دیماه ۱۳۵۷ و مدت کوتاهی پیش از شورش سال ۱۳۵۷ پیکر وی بار دیگر به همراه پیکر پسرش علی‌رضا پهلوی توسط محمدرضاشاه، ابتدا به لوس آنجلس و سپس به مسجد رفاعی مصر منتقل شد. که در مستند از تهران تا قاهره شهبانو فرح پهلوی ،شایعه خارج کردن جسد رضا شاه از ایران را تکذیب کردند.

همچنین آرامگاه بسیاری از مقامات حکومت پهلوی در این مکان قرار داشت که می توان به سلیمان بهبودی، سپهبد فضل‌الله زاهدی، ارتشبد محمد خاتم و حسنعلی منصور اشاره کرد.

گزارش‌هایی موجود است که خلخالی سعی در تخریب آرامگاه فردوسی و تخت جمشید پارسه (تخت جمشید) هم داشته اما این با مخالفت دولت موقت (از جمله استاندار فارس نصرت‌الله امینی[۲] و آیت‌الله طالقانی و مقاومت مردم مرودشت و پرسنل پارسه، در این امر ناکام ماند.

منبع: وب سایت رسمی امید دانا

استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع مجاز میباشد

عکسهایی از آرامگاه رضا شاه بزرگ

این نمایش پرده‌ای نیاز به جاوااسکریپت دارد.

4 نظر برای “توضیح در ارتباط با آرامگاه رضا شاه بزرگ+عکس

  1. من اون سالهاجوان بودم ویادمه که مدتی قبل ازوقوع رفرم درکشوراشرف پهلوی چندین بار باهلیکوپتردرمحل آرامگاه رضاشاه حاضرشدوتصورمیکنم که جسدمومیایی شده راباخودشان ازایران برده باشند چون محل آرامگاه بعدها بطور کامل بابولدوزر شخم زده شدوبتون ریزیهای سنگین صورت گرفت.بهرحال مردیکه روزگاری عمر خودراصرف آبادانی کشورکردبایدنکوداشته شودمردیکه پایه گذارمدیریتی بود که مبتنی بربیسوادی بود وتاکنون ادامه داردامافرق آنزمان تاحالاقابل قیاس نیست.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s