برگزاری گهنبار چهره میدیاریم گاه در خارج از میهن عزیزم

به یاری اهورا مزدا163390_314814278636188_1918463465_n

امروز، ورهرام ایزد و دی ماه، واپسین روز از چهره گهنبار میدیاریم گاه می باشد. با آنکه درگوشه ای دور از میهن اهوراییم هستم ولی دلم برای آتش ورهرام یزد پر می کشد، دلم برای خانه های خشتی شریف آباد و پسکم های زیبای مزرعه کلانتر پر می کشد… در این گوشه از گیتی، دور از میهن اهوراییم، خویشکاری خود را فراموش نکرده ام. خویشکاری که پیام آورم، اشو زرتشت اسپنتمان بر دوش همه ما گذاشت. او، همگام با اشا زیست و پیام پاکش را اشوان جهان به ما رساندند تا ما نیز خویشکاری خود را در زندگانی بدانیم. با پاکی و راستی زندگی کنیم و اینگونه زیستن را به همگان بیاموزیم. او درگاتها برای ما می سراید: «ای مزدا، فرد نیک اندیش و پارسایی که روانش با راستی همگام است، تنها به تو می اندیشد و کردار نیک خود را به تو نیاز می کند. ای مزدا، بشود که نیایش کنان و سرود ستایش گویان به تو نزدیک شویم.»
با دستهای برافراشته، سرود ستایش گویان به پیشگاه او می روم. تنهای تنهایم، سفره ام کوچک و ساده است ولی با بسته کشتیان جهان همازور می شوم و در روز ورهرام ایزد و دی ماه، به تنهایی نیایش ویژه چهره میدیاریم گاه را می سرایم….
واژه «گهنبار» به چم (معنی) هنگام به ثمر رسیدن و بار آوردن است.چهره های گهنبار، جشنهای فصلی هستند که با داد و دهش و سرایش اوستای پاک همراهند. در طول سال شش چهره گهنبار وجود دارد که هر کدام پنج روز به درازا می انجامد. به باور زرتشتیان آفرینش در 6 مرحله انجام شد و هر کدام از این چهره‌های گهنبار، گاه آفرینش یکی از آفریده‌های اهورایی است.
1. چهره میدیوزرم گاه، به چم میانه بهار است و در روز خور و اردیبهشت ماه آغاز می شود و گاه آفرینش آسمان می باشد.
2. چهره میدیو شهم گاه، به چم میان تابستان است و در روز خور و تیر ماه آغاز می شود و گاه آفرینش آب می باشد.
3. پیته شهم گاه، به چم پایان تابستان است و در روز اشتاد و شهریور ماه آغاز می شود و گاه آفرینش زمین می باشد.
4. چهره ایاسرم گاه، به چم آغاز زمستان است و در روز اشتاد و مهر ماه آغاز می شود و گاه آفرینش گیاهان می باشد.
5. چهره میدیاریم گاه، به چم میان زمستان است و در روز مهر ایزد و دی ماه آغاز می شود و گاه آفرینش جانوران می باشد.
6. چهره همس پت میدیم گاه، به چم برابری شب و روز است و در روزهای پنجه پایان سال برگزار می شود و گاه آفرینش انسان می باشد.
میدیاریم به چم (معنی) میانه‌ زمستان است. و از روز مهر ایزد و دی ماه آغاز و تا روز ورهرام ایزد و دی ماه ادامه دارد. بر سر سفره گهنبار نمادهایی از هفت امشاسپندان قرار می گیرد. و اوستای آفرینگان دهمان و کرده سروش و همازور دهمان خوانده می شود.

نازنین زرین کلاه

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s